Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Koken voor jouw cocker (recepten)

Koken voor jouw cocker (recepten) 16 feb 2009 23:51 #464

  • Claudia
  • Claudia's Profielfoto
  • Offline
  • Moderator
  • A dog wags his tail with his heart
  • Berichten: 3332
Heb je zelf ook nog lekkere en leuke recepten voeg ze dan toe!!

Hondentaart
Ingrediënten:
- 200 gram kippengehakt (voor mensen, dus zonder bot)
- 200 gram tarwebloem
- 400 dl kippebouillon
- Zakje gemengde groente
- Paar teentjes knoflook, of een eetlepel knoflookpoeder
- Eetlepel olijfolie

Bereiding:
Meng dit door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een smeuiig deegje hebt vergelijkbaar met cakedeeg.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart af in c.a. 90 min. op 180 graden.

Levercake
Benodigdheden:
- 3 eieren
- 0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
- 1/3 of een 1/2 pond lever (kippen,rund, in ieder geval geen varken)
- 2 koppen meel/tarwemeel
- 1 theelepel knoflookpoeder of een paar teentjes verse knoflook

Bereiding:
Het vlees malen en met de andere ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een mooi beslag. Dit beslag uitspreiden over een ingevette bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius.
De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) tonijn (uit blik) pakje Carnibest (geen Rodi, dit bevat teveel water)enz.

Hondenpannekoeken
Ingrediënten:
- 3 eieren
- circa 1 pakje roomkaas of kwark of melk
- 500 tarwemeel/bloem/zelfrijzend bakmeel.
- 300 gram fijngemalen vlees. (lever, hart, carnibest, uitgelekt blikje tonijn/sardientjes)

Bereiding:
Je roert dit door elkaar tot je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Hier bak je er pannenkoeken van.
Besmeer de pannekoeken vervolgens met roomkaas, hüttenkaas of kwark. Rol deze op en snij 'm in hapklare stukken.
Of....
Leg een pannekoek op een bord, besmeer deze met roomkaas, kwark, Carnibest, gemalen vis oid. Leg daarop de volgende pannekoek...weer besmeren en zo doorstapelen tot je een leuke taart hebt.
Bij een hondenverjaardag kun je de bovenkant afsmeren met een dikke laag kwark (lijkt op slagroom;-)
en daar de kaarsjes in zetten:-)

Viskoekjes
Bereidingstijd 2 dagen.

Ingrediënten:
- 1 blikje makreel
- 1 blikje zalm
- 1 blikje sardientjes
- 1 blikje tonijn
- 4 eieren
- Flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 4 teentjes knoflook of een eetlepel knoflookpoeder
- 2 koppen meel

Bereiding:
Eieren en olie loskloppen in keukemachine. Teentjes knoflook en de peterselie erbij. Dan de blikjes vis er in zijn geheel bij. (alleen als de vis op water staat, dit even laten uitlekken)
Giet dit mengsel over in een grote beslagkom en meng het meel erdoorheen tot je een dikke brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op een ingevette bakplaat en dan circa 30 minuten in de oven. Dan vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden en uitgespreid op wat keukenpapier laten drogen. De volgende dag even omscheppen, en verder laten drogen. De dag daarop heb je harde viskoekjes die je in een afgesloten tupperwarebak een aantal weken kunt bewaren.

Havermout koekjes
Ingrediënten:
- 2 koppen volkorenbloem
- 1 kop havermout
- 1 ei
- 1 kop kippenbouillon (mag van bouillonblokje)
- 1 teentje knoflook

Bereiding:
De havermout een beetje laten weken in de bouillon (tot de havermout het vocht opgenomen heeft). De bloem en het ei en de geperste knoflook bijvoegen en een deeg maken. Uitrollen en vormpjes uitsnijden of er bolletjes van draaien. 20 minuten bakken op 180 -200°C.

Honing of pindakaas koekjes
Ingrediënten:
- 1 kopje witte meel
- 1 kopje volkorenmeel
- 1 ei
- 4-5 eetlepels olie
- 1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
- 1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt.

Bereiding:
Daar maak je kleine balletjes of andere vormpjes van.Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De honing kan vervangen worden door pindakaas

Vleeskoekjes
Ingrediënten:
- 350gr. Tarwebloem
- 160gr. Havermoutvlokken
- 30gr. Gesmolten spekvet
- 60gr. Geraspte kaas
- 100gr. Kleine stukjes spek
- 60gr. Tartaar
- 275ml. Vleesbouillon

Bereiding:
De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder de ingrediënten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 °C op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Patatoes au canine
Ingrediënten:
- 700 gram in plakken gesneden gekookte aardappel
- 2 eetlepels gemalen groente
- 100 gram verse roomkaas
- 1 eetlepel verse gist
- 2 eetlepels geraspte wortelen
- 60ml. melk
- 60 gram. geraspte kaas

Bereiding:
Ingrediënten op de kaas en melk na mengen een in een springvorm doen. Overgieten met de melk en daarna afstrooien met de geraspte kaas. 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Groetjes Claudia & Max
www.maxmaxmax.nl
Laatst bewerkt: 18 feb 2009 18:14 door Claudia.
The administrator has disabled public write access.